Nieuws

Brand­weer bevrijdt jon­gen (12) uit inge­stor­te put op het strand

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Nieuwpoort moest de brandweer gisteren een 12-jarige jongen bevrijden uit een put van twee meter diep. De jongen had de put zelf gegraven op het strand, maar stortte in terwijl de jongen er nog in zat.

De 12-jarige jongen was met school op zeeklassen in Nieuwpoort. Toen hij rond 20.50 uur nog met enkele andere leerlingen op het strand aan het spelen was, liep het grondig fout. De jongen was een put aan het graven, maar op twee meter diepte stortte die plots in. De jongen zat op dat moment in de put en moest door de brandweer bevrijd worden. Na twaalf minuten graven konden een 8-tal brandweermannen hem uiteindelijk bevrijden. Volgens de brandweer heeft de jongen veel geluk gehad dat z’n borstkas niet omklemd zat, want zo kon hij blijven ademen. Alle leerlingen konden na de reddingsoperatie gewoon terug naar hun hotel.

Waarschuwing Intercommunale IKWV

IKWV geeft op Facebook nog eens een waarschuwing: "We herhalen het graag nòg eens: graaf géén diepe putten in het zand. Deze jongen heeft erg veel geluk gehad...Ga je naar het strand? Maak dan geen putten die dieper zijn dan kniehoogte (van de kleinste van de groep) Gooi nadien ook altijd je gemaakte put terug dicht. Geniet van het strand én het zand, maar wees voorzichtig!"

Redactie