Nieuws

Boe­ren­bond lan­ceert cam­pag­ne Plat­te­land met stem’ in aan­loop naar de verkiezingen

Plattelandmetstem memorandum 1800x1013

De Landelijke Beweging, dat is Boerenbond samen met partnerorganisaties Landelijke Gilden, Ferm, Ferm voor Agravrouwen, KLJ, Groene Kring en LRV, rolt vanaf deze week een campagne uit die de land- en tuinbouwsector op een positieve manier in de kijker zet. De campagne 'Platteland met stem' streeft ernaar om "de stem van de boer kracht bij te zetten" en "de belangen van de land- en tuinbouwsector te verdedigen in het politieke debat".

In de komende weken zullen in het Vlaamse landschap grote borden met de tekst 'Hier zorgt de boer voor' verschijnen. Vanaf half mei worden deze borden aangevuld met een extra boodschap gericht aan de politiek: 'Boeren zorgen voor uw eten, stem voor hun toekomst'.

Verwachtingen

Een belangrijk onderdeel van de campagne omvat ook het overhandigen van een politiek memorandum aan de beleidsmakers. Dat is vandaag via de post naar alle politieke partijen gestuurd. Het memorandum belicht de specifieke behoeften en zorgen van de boeren en tuinders en pleit uitgebreid voor beleidsmaatregelen die hun belangen ondersteunen. Op de website www.plattelandmetstem.be worden de verwachtingen naar de toekomstige beleidsmakers gebundeld.

Stickeractie

Politieke kandidaten die verkiezingsborden willen plaatsen in weides of velden, krijgen de vraag om ook publiekelijk steun te betuigen door een sticker met een omgekeerde bot op hun affiches te kleven. Dit symboliseert hun erkenning en steun voor de belangen van de boeren en tuinders onder het motto 'Uw bord in mijn wei? Enkel met een sticker erbij!'.

PlattelandsTv

De beleidskeuzes die Boerenbond in het memorandum aanreikt, worden tijdens het Grote Landbouwdebat voorgelegd aan de politieke kopstukken. Het debat wordt gedurende een week opgenomen in de programmatie van PlattelandsTv vanaf zondag 19 mei. Daarnaast wordt in mei en juni een uitgebreide campagne op sociale media gelanceerd.

Ben Storme
Belga