Nieuws

Boek­je met cur­sief­jes is eer­be­toon aan Wil­ly Lustenhouwer

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Als ik zeg: 'zie je van Brugge', dan zeg jij wellicht: 'zet je vanachter'. Het is een bekend Brugs liedje van Willy Lustenhouwer. De presentator, zanger en cabaretier is dit jaar 30 jaar overleden. Als eerbetoon verschijnt een boekje met minder bekend werk van hem: grappige cursiefjes die hij schreef voor het Brugsch Handelsblad. Komiek en grote fan Kevin Rombaux heeft ze gebundeld.

“Een verstandig verstand is een verstand dat zo verstandig genoeg is om te verstaan wat er verstandelijk verstaanbaar is. Nu moet je ook nog weten, dat het ene verstand verstandiger is dan het andere verstand. Dus kan je ook wel verstaan dat niet ieder verstand verstandig genoeg is om het direct te verstaan. Versta je het?”

Het is maar één van de cursiefjes of columns van Willy Lustenhouwer die Kevin Rombaux als zijn alter ego 'de Mugge van Brugge' bundelt in zijn boek 'zie je van Brugge'. Lustenhouwer is bekend als radio- en televisieprestantor, zanger, komiek en zoveel meer. En hij schreef ook heel wat voor het Brugsch Handelsblad, eind jaren zeventig.

2018-06-15 00:00:00 - Retro: Willy Lustenhouwer
Nieuws

Retro: Willy Lustenhouwer

Zonder Willy geen Mugge

Kevin Rombaux: “Het speelt zich af in een café in Brugge waar bepaalde volksmensen binnenkomen en hun beklag doen of vertellen wat ze hebben meegemaakt. Het is niet echt politiek gerelateerd, het is verhalend, stomme dingetjes, iemand die niet weet hoe hij zijn belastingbrief moet invullen en van iedereen in het café raad krijgt. Zo'n dingen, echt heel geestig.”

Willy Lustenhouwer overleed dertig jaar geleden. Als eerbetoon brengt De Mugge van Brugge op 19 mei en 9 juni ook een hommage op het podium. “Ik ben die typetjes beginnen naspelen, die mopjes beginnen vertellen. Mijn grootouders zetten me op tafel, gaven me een handtas en zeiden: komaan ventje doe nog eens Malviene. En die mensen hadden het grootste plezier. En dat was voor mij het eerste gevoel dat ik kreeg dat iemand doen lachen mij ook een goed gevoel geeft. Dus moest Willy Lustenhouwer er niet zijn geweest, was er nooit een Mugge van Brugge.”

Mugge van brugge
Nieuws

De 'Mugge van Brugge' fileert de Brugse actualiteit

Jens Lemant
Ben Storme