Nieuws

Blue­ber­ry Hill neemt afscheid met een laat­ste klimwedstrijd

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Klimzaal Blueberry Hill is al meer dan 35 jaar een vaste waarde in Kortrijk. De zaak sluit na dit weekend noodgedwongen de deuren en verhuist volgend jaar naar de Transfosite in Kortrijk. Nog één keer kan iedereen zich er tot en met zondag gaan uitleven op een klimwedstrijd.

Klimzaal Blueberry Hill in Kortrijk sluit de deuren na een geschiedenis van maar liefst 35 jaar. De klimzaal is een begrip geworden in Kortrijk en omstreken, maar moet nu noodgedwongen plaatsmaken voor een resem appartementen. Voor het zover is, opent het compex dit weekend nog één keer de deuren voor een klimwedstrijd. Daarna starten de afbraakwerken.

"We zaten op ons maximum"

Koen Demuynck, zaakvoerder Blueberry Hill

“Natuurlijk is het jammer dat het gedaan is, maar we moeten eerlijk zijn: we zaten hier op ons maximum. Er kunnen veertig mensen zich inschrijven voor de klimwedstrijd en het is volledig volboekt”, vertelt zaakvoerder Koen Demuynck. Daarom wordt er nu geïnvesteerd in een nieuw complex op de Transfosite in Zwevegem. 

De opening daarvan staat gepland voor april volgend jaar. “De totale site van Blueberry Hill ligt op 1000 vierkante meter grond. In Zwevegem zal dat 6000 vierkante meter zijn. De klimzaal wordt viermaal zo groot, waardoor zelfs 120 klimmers geen enkel probleem vormen”, gaat Demuynck verder. Naast de klimzaal komt er ook een grote buitenboulder.

Whats App Image 2024 05 04 at 14 34 44

Ondanks de ambiteuze toekomstplannen heerst er een dubbel gevoel bij de klimmers, zoals Ruth Deseyn: “Wij kwamen hier als kind sportkampen doen in het openingsjaar in 1989. Het is een toffe zaal en een stukje nostalgie. Ik heb hier veel mensen leren kennen en hier veel plezier gehad.”

Laurens De Jaegher
Siel Vandorpe