Nieuws
 | update 

Blan­ken­ber­ge wil met bon­nen­boek­je meer crui­se­toe­ris­ten lokken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Blankenberge wil meer cruisetoeristen aantrekken, maar niet als concurrent van Brugge. Per jaar komen er tot 170.000 cruisetoeristen langs in Blankenberge. De stad is zo na Brugge de op één na belangrijkste bestemming voor cruises die aanmeren in Zeebrugge.

In de zomer is er in Blankenberge aan volk geen gebrek, maar in de wintermaanden zijn er minder toeristen. Cruises meren daarentegen het hele jaar door aan in Zeebrugge. Blankenberge blijkt een populaire uitstap voor cruisetoeristen te zijn.

“Er is een studie geweest van Toerisme Vlaanderen over cruisetoerisme in Vlaanderen. En daar kwam duidelijk uit dat wat Zeebrugge betreft Blankenberge de tweede belangrijkste bestemming is na Brugge met 18 procent van de toeristen. Als je dat verrekent naar 2023 betekent dat dat er 170.000 toeristen naar Blankenberge afzakten heel het jaar door”, zegt Patrick De Klerck, de schepen van toerisme van Blankenberge.

Cruise Zeebrugge

Bonnenboekje

Door de cruisetoeristen het hele jaar door een bonnenboekje aan te bieden, wil Blankenberge hen ook buiten het klassieke seizoen verwelkomen. En dat is geen concurrentie voor Brugge, klinkt het. Integendeel zelfs.

“Op bepaalde momenten zijn er zeker pieken qua toerisme in Brugge en het is ook onze taak en verantwoordelijkheid om die spreiding zo veel mogelijk te genereren. Met dat bonnenboekje proberen we dat te doen, zodanig dat niet alle mensen naar Brugge gaan op hetzelfde moment”, geeft Gert Dewulf mee, die al 30 jaar een shuttledienst voorziet van de haven van Zeebrugge naar Blankenberge.

Bonnenboekje Blankenberge
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Bart Coopman
Celien Tanghe