Nieuws

Ben schiet­schijf gewor­den”: Sche­pen Zwe­ve­gem draagt bevoegd­heid over

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Zwevegem draagt schepen Marc Desloovere zijn bevoegdheid van Mobiliteit tijdelijk over aan burgemeester Marc Doutreluingne. De schepen kwam in opspraak na een vermeend geval van verkeersagressie.

"Alhoewel de feiten dateren van meer dan een maand geleden, is er vandaag veel commotie rond mijn handelen", zegt de schepen in een schriftelijke mededeling.

"Mijn reactie was fout"

"Mijn impulsief reageren tegenover de dame die mij in het verkeer hinderde, was fout. Ik verontschuldig mij daarvoor. Omdat ik schepen van o.a. mobiliteit ben en de feiten kaderen in verkeersstress, ben ik nu een schietschijf geworden.

Ik wil evenwel voorkomen dat de goede werking van het gemeentebestuur verder verstoord wordt, en wens daarom tijdelijk, tot het einde van de gerechtelijke procedure, mijn bevoegdheid van mobiliteit over te dragen aan burgemeester Marc Doutreluingne.

Ik hoop hiermee tevens dat de rust en de nodige sereniteit mogen terug keren, teneinde het college van burgemeester en schepenen toe te laten zijn opdrachten in goede omstandigheden uit te voeren met het oog op een verdere optimale dienstverlening."

Onderzoek

De feiten dateren van vorige maand. Een vrouw verleende schepen Marc Desloovere geen voorrang. Het kwam zo bijna tot een ongeval.

De schepen achtervolgde de vrouw daarop tot op de parking van haar werk vlakbij. Zelf zegt hij dat hij wou vragen of ze de verkeersregels wel kent. Hij kreeg verwijten naar het hoofd geslingerd en liep vervolgens de vrouw achterna tot in de kleedkamer van het bedrijf. Een collega van de vrouw werkte hem uiteindelijk buiten.

De schepen benadrukt dat hij ten aanzien van de vrouw geen fysiek geweld gebruikte. De vrouw zelf is wel nog steeds werkonbekwaam.

BEKIJK: "Oppositiepartij Nu.Zwevegem eist ontslag schepen na mogelijk geval verkeersagressie" (29/11/2022):

Redactie