Nieuws

Beel­den tonen arres­ta­tie ont­snap­te gevan­ge­ne in Roeselare

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politiezone RIHO heeft de beelden vrijgegeven van de arrestatie van een ontsnapte gevangene. Hij verdween vorige week uit het detentiehuis in Kortrijk, met de hulp van een drone kon de politie hem gisteren oppakken in Roeselare. De zone RIHO gaat het drone-team nu uitbreiden.

De man van 33 zat een straf uit voor drugsfeiten, en bereidde zich in het detentiehuis voor op zijn leven na de gevangenis, daar ontsnapte hij vorige week. De politie kwam erop uit dat hij in Roeselare verbleef en zette het dronedetectieteam in. "Dat heeft een impact op de privacy van mensen en daarom willen we die drone niet zomaar gebruiken," zeggen ze bij de politie. "Op basis van contacten met de man in het verleden, hij was toen vluchtgevaarlijk en droeg al eens een wapen, beslisten we om de drone in te zetten. We deden dit ook voor de veiligheid van onze collega's." 

Maar toen de man ontdekte dat er een drone in de buurt was, zette hij het op een lopen.

Beelden van de drone tonen nu hoe de arrestatie is verlopen. Toen hij aan de politie wou ontsnappen springt hij verderop van een afdak waardoor hij zijn enkel verzwikt. Een Fransman kon de dertiger in een houdgreep houden, tot de politie hem kwam arresteren. De buurt staat er bekend als een drugsbuurt.

Het valt op: de politie zet drones steeds vaker in: "Als er een brand of een ramp is kunnen we direct de situatie inschatten. Ook bij een verdwijning is het handig. Bijvoorbeeld iemand met dementie die spoorloos is. Vorig jaar hebben we een dame aangetroffen in een bos. Ze had suïcidale neigingen en was door medicatie buiten bewustzijn. Met een warmtecamera konden we haar detecteren."

De inzet van drones is een samenwerking met de zones Vlas, Polder, Westkust en zelfs Antwerpen. Ze delen hun kennis. Politie Riho breidt haar team trouwens uit van drie naar vijf piloten.

Lees ook:

2022-11-24 00:00:00 - Beelden tonen arrestatie ontsnapte gevangene in Roeselare - whatsapp_image_2022-11-24_at_2.36.23_pm_1_0.jpeg
2022-11-24 00:00:00 - Beelden tonen arrestatie ontsnapte gevangene in Roeselare - ontsnapping01.jpg
2022-11-24 00:00:00 - Beelden tonen arrestatie ontsnapte gevangene in Roeselare - ontsnapping02.jpg
2022-11-24 00:00:00 - Beelden tonen arrestatie ontsnapte gevangene in Roeselare - ontsnapping3.jpg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse