Nieuws

Austra­li­an Open: Kim­mer Cop­pe­jans sneu­velt in eer­ste ronde

2021-02-08 00:00:00 - Australian Open: Kimmer Coppejans sneuvelt in eerste ronde

Kimmer Coppejans (ATP 178) is er vandaag bij zijn debuut op de Australian Open net niet in geslaagd zich voor het eerst in zijn carrière te plaatsen voor de tweede ronde van een grandslamtoernooi.

Coppejans, die zich via de kwalificaties plaatste voor de hoofdtabel, verloor in de eerste ronde na een vijfsetter van de 27-jarige Tsjech Jiri Vesely (ATP 68): 6-4, 3-6, 6-7 (3/7), 6-3 en 6-3 na 3 uur en 28 minuten. De West-Vlaming, die zondag zijn 27e verjaardag vierde, greep zo net naast een laat geschenk.

Voor Vesely volstond een break bij 2-2 voor winst in de eerste set. Coppejans ging vervolgens in de tweede set bij 3-4 door de opslag van de Tsjech, waarna hij de set uitserveerde. In de derde set kwam de Oostendenaar bij 5-4 40-0 achter op de eigen opslag. Coppejans werkte de drie setpunten voor Vesely weg, waarna hij het in de tiebreak afmaakte. De twee volgende sets ging Coppejans telkens goed van start met een vroege break, maar die maakte zijn Tsjechische opponent telkens ongedaan. Daardoor verscheen twee keer 6-3 op het scorebord.

Ontgoocheld

"Ontgoocheling is uiteraard het overheersende gevoel, ook al heb ik gezien de omstandigheden heel goed gespeeld", verklaarde Coppejans na de wedstrijd. "In deze match waren er verschillende kantelmomenten. Ik kwam goed weg in de derde set door bij 5-4 40-0 drie setpunten weg te werken. Maar toen ik in de vierde set 1-3 en 0-30 voor stond, raakte ik in de war. Ik begon aan de zege te denken en dat brak me zuur op. Tot dan was ik heel geconcentreerd. Daarna beging ik enkele stomme fouten en heb ik minder goed geserveerd. Vesely maakte daar gebruik van en in de vijfde set speelde hij gewoon beter. Het is misschien een kwestie van ervaring, want het was mijn eerste vijfsetter."

Coppejans verbleef twee weken in strikte quarantaine in aanloop naar het eerste grandslamtoernooi van het seizoen, nadat hij op één van de drie vluchten zat met COVID-19-gevallen. "Het is moeilijk te zeggen dat het een ander verhaal zou geweest zijn met twee weken waarin ik had kunnen trainen. Dat weet je nooit. Ik was niet 100 procent. Ik had wat pijn aan de schouder en elleboog. Het is in ieder geval een interessante match om te analyseren. Het was een heel bijzonder toernooi met COVID-19, maar ik ben blij dat ik kon deelnemen", besloot de West-Vlaming.

Belga