Nieuws

Aspi­rant-agen­ten zame­len geld in voor fonds gewon­de politieagenten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Studenten van de West-Vlaamse politieschool in Zedelgem hebben een cheque van 2.500 euro overhandigd aan de vzw Belgian Blue Line.

 

2.500 euro is het bedrag dat de organisatie krijgt van de West-Vlaamse Politieschool. Met dat geld kunnen ze gewonde politiemensen ondersteunen. Ook de familie van een overleden agent kan zo’n financieel duwtje krijgen. Belgian Blue Line is voor veel politiemensen een belangrijke organisatie, zeker nu ze bijna dagelijks geconfronteerd worden met geweld tegen de politie.

"Na de aanslagen in Brussel en Zaventem hadden wij gezien dat er een nood was aan een soort van financiële ondersteuning van collega’s.," zegt Kjell Dossche van Belgian Blue Line. "Maar ook bij de overstromingen in Luik zijn wij ook een materiële inzamelactie begonnen. Dus hebben wij ook bedden voorzien, collega’s geholpen die al hun hebben en houden kwijt waren."

De aanleiding van de studenten voor de steun aan Belgian Blue Line was de agent die gewond raakte bij de gasontploffing in Oostende. "Toen we aan het bespreken waren met de klas voor welk goed doel we dit evenement zouden opzetten, was er net de melding dat er een gasexplosie was in Oostende, waarbij een collega zwaar gewond is geraakt," herinnert student Christof Debels zich. "Doordat er enkele mensen van PZ Oostende ook in onze klas zitten, was de link snel gelegd en was er ook een link met een goed doel."

De man uit De Haan is sinds kort thuis, en werd verwelkomd met een verrassingsfeest.

Lees ook:

 

 

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse