Nieuws

Asfal­te­rings­wer­ken in Zon­ne­be­ke van start op maan­dag 21 november

2022-11-12 00:00:00 - Asfalteringswerken in Zonnebeke van start op maandag 21 november

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat op maandag 21 november van start met asfalteringswerken en de aanleg van fietssuggestiestroken op de Roeselarestraat N332 in Zonnebeke.

De werken vinden plaats tussen de Foreststraat en Roeselarestraat 88. In normale omstandigheden duren de wegenwerken tot vrijdag 2 december.

“Er komen langs weerskanten fietssuggestiestroken, op die manier krijgt de fietser een meer zichtbare en duidelijke plaats in het wegbeeld. De werken kaderen binnen onze ambitie om schoolroutes op gewestwegen veiliger te maken”, legt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters uit. “Deze legislatuur wil ik de verkeersveiligheid in schoolomgevingen én op schoolroutes drastisch verhogen”, aldus nog Peeters.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden wordt het wegdek tussen de Foreststraat en Roeselarestraat 88, over een afstand van 350 meter vernieuwd. Er zal een omleiding worden voorzien tussen Zonnebeke dorp en Broodseinde. Deze route loopt langs Passendale en Westrozebeke (N303) en vervolgens via het monument ‘de Canadien’ terug naar Zonnebeke. 

De redactie