Nieuws
 | update 

Appar­te­ment onbe­woon­baar na afbraak­wer­ken aan­pa­lend gebouw: som­mi­ge kamers lig­gen hele­maal bloot

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de Zeedijk in Blankenberge is een appartementsgebouw onbewoonbaar na sloopwerken. Tijdens de afbraakwerken van een aanpalend gebouw, werd de achterzijde van het appartementsblok geraakt. Twee vaste bewoners worden elders opgevangen.

De schade aan het gebouw zou te wijten zijn aan een vroegere constructiefout. Normaal zitten er twee wanden tussen aanpalende gebouwen, maar dat bleek hier maar een wand te zijn. Door de afbraakwerken zitten nu meerdere gaten en scheuren in de achtergevel van het gebouw dat overeind moest blijven. Er werd zelfs even gevreesd dat de achtergevel zou instorten, maar zover kwam het niet. De aannemer gaat de gevel nu stutten en zal met de herstellingswerken starten om het gebouw tegen regen en wind te beschermen. Het appartementsgebouw werd ook verzegeld door de politie. 

Beschadigd appartement Blankenberge

"Gebouw moet opnieuw stabiel zijn"

In het gebouw zijn voornamelijk vakantiewoningen gevestigd, maar er wonen ook twee bewoners permanent. Voor hen wordt opvang voorzien. "Eerst zullen alle nodige ingrepen moeten gebeuren die dan kunnen garanderen dat het gebouw opnieuw stabiel is. Als dat er is, gaan we in overleg met de syndicus bekijken of die mensen terug naar hun appartement kunnen. Tot zolang zitten die bij familie of op hotel", legt burgemeester Björn Prasse uit.

Beschadigd appartement Blankenberge
Beschadigd appartement Blankenberge
Beschadigd appartement Blankenberge
Jens Lemant
Celien Tanghe