Nieuws

Van veer­kracht gespro­ken: afge­bran­de kle­ding­zaak maakt door­start na amper twee maanden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Amper twee maanden nadat een kledingzaak in Harelbeke in de vlammen opging, opent vandaag al een nieuwe vestiging even verderop, net op tijd voor de lenteverkoop. Een nieuwe start dus, ook al blijft de zware brand toch ook nog nazinderen.


De beelden van eind januari lieten weinig aan de verbeelding over. De gebouwen en 40.000 stukken kledij gingen in vlammen op. Veronique was op dat moment aan het werk in de winkel. Veronique Bosmans: “Je beseft dat eerst niet echt. Je ziet rook, je denkt ‘er is iets aan de hand’. Eerste reactie is ‘we pakken een brandblusser, maar tien seconden later zag ik eigenlijk al vlammen erdoor gaan, dus we wisten dat dat niet ok was. Iedereen liep dan zo snel mogelijk naar buiten.”

Brand Omniplex
Nieuws

Zware brand in twee bedrijven in Harelbeke, buurt ontruimd, gemeentelijk rampenplan afgekondigd

Dronebeeld Brand Harelbeke
Brands only 1
Brands only 2

Onwerkelijk

Samir Bendima: “Het voelt vooral onwerkelijk aan, op de eerste plaats. Het gebeurt eigenlijk allemaal op drie, vier minuten. En alles is weg. De winkel is weg, de burelen zijn weg, het hoofdkantoor was daar ook van onze winkels. Alles is weg op dat moment.”

“Op drie, vier minuten is alles weg. De winkel is weg, de burelen zijn weg, het hoofdkantoor.”

Samir Bendima

Maar amper twee maanden na de brand opent de winkel opnieuw, in een pand vlakbij waar vroeger een tegelwinkel was. Een nieuwe start dus, net op tijd voor de lenteverkoop. Van veerkracht gesproken. Samir Bendima: “We hebben eigenlijk het pand drie weken geleden gevonden. En we hebben dit op drie weken opgebouwd. En nu gaan we vier weken open zijn, doen we verkoop. En dan gaan we weer twee weken dicht om verder te verbouwen. We gaan nog zien of we hier definitief blijven. We gaan kijken of we voldoende ruimte hebben, omdat we nog een stukje bij willen bouwen. En als we dat kunnen doen, dan gaan we waarschijnlijk blijven.”

Oorzaak

Een defect aan een verwarmingsinstallatie lag aan de basis van de zware brand, die ook een carwash en een loods met militaire voertuigen in de as legde. Een man van 75 die in de loods aan de slag was, kwam daarbij om het leven.

Redactie