Nieuws

Aan­tal onge­val­len aan over­we­gen stijgt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vorig jaar is het aantal ongevallen aan overwegen in ons land gestegen. Er vielen 9 doden, waarvan 4 in West-Vlaanderen.

Van de 51 ongevallen waren er 7 in onze provincie.

Ongevallen gebeuren volgens Infrabel het vaakst met buurtbewoners. Droevig voorbeeld is het ongeval van 19 november 2017. Toen kwamen een 68-jarige autobestuurster en een 8-jarig meisje om het leven na een aanrijding met een trein aan een gesloten overweg in Zillebeke.

Op 22 september 2017 overleefde een 46-jarige voetganger een aanrijding met een trein aan een gesloten overweg in Roeselare niet. En op 19 februari kwam een chauffeur om het leven na een aanrijding met een trein aan een gesloten overweg in Varsenare.

De belangrijkste oorzaken zijn het niet naleven van de verkeersregels door de weggebruikers en onvoorzichtig gedrag. Infrabel roept alle weggebruikers nogmaals op om altijd te stoppen aan een overweg wanneer de rode lichten knipperen, de bel rinkelt en de slagbomen gesloten of in beweging zijn. Je leven is het wachten waard: volg steeds de veiligheidsregels aan overwegen.

Ben Storme