Nieuws

9 win­kels van kle­ding­ke­ten Cas­sis slui­ten, onder meer in Kortrijk

Cassis

Google Maps

Volgens de liberale vakbond worden negen winkels van de kledingketen Cassis gesloten, onder meer die in Ring Shopping in Kortrijk. Daarbij zouden 67 mensen hun baan verliezen, zo maakte de vakbond bekend in een persbericht, na een bijzondere  ondernemingsraad.

Concreet gaat het om de winkels in Kortrijk, Sint-Niklaas, Wijnegem, Brussel (Anspachlaan en Basilix), Doornik, La Louvière, Waver en Luik (Belle-Ile). Het personeel kreeg volgens de vakbond te horen dat ze niet meer naar de werkvloer moeten komen tot het faillissement wordt uitgesproken. Dat zou normaal op 27 mei gebeuren.

De sluiting komt niet onverwachts want bij de groep Cassis & Paprika was begin dit jaar al een procedure van gerechtelijke reorganisatie opgestart wegens aanhoudende financiële problemen. Volgens de vakbond is het reorganisatieplan voor de winkels van de merken Paprika en Cassis-Paprika goedgekeurd door de rechtbank, waardoor die hun activiteit wel kunnen voortzetten onder één merknaam. Daarbij zou de structuur worden vereenvoudigd en de kosten verminderd. De bedoeling is om zich in de toekomst nog meer te richten op vrouwenmode in grote maten (vanaf maat 40 tot 58).

Doorstart

De CEO van de keten, Geoffrey Baudts, zegt aan de krant De Tijd dat er door de doorstart 600 mensen of zo'n 90 procent van het totale personeelsbestand aan de slag kunnen blijven. Ook ACLVB bevestigt dat negen op de tien banen gered zijn. De vakbond blijft echter wel ongerust over de toekomst en is van plan om de financiële situatie bij de kledingketen nauwgezet te blijven opvolgen, klinkt het.

Wat er met de schulden zal gebeuren, zo'n 28 miljoen euro, is onduidelijk, aldus De Tijd.

Het Waals gewest pompte via het vehikel 'Wallonie Entreprendre' vorige zomer geld in de kledingketen. Het gewest zou niet bij de doorstart betrokken zijn, schrijft De Tijd, maar hoeveel het verlies precies bedraagt is niet bekend.

Belga