Nieuws

200 vrij­wil­li­gers ver­hui­zen erf­goed­ob­jec­ten Brug­se Sint-Gode­lie­ve­ab­dij naar Kapucijnenkerk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zo’n 200 vrijwilligers verplaatsen vanochtend 300 waardevolle kunstobjecten van de Brugse Sint-Godelieveabdij naar de Kapucijnenkerk, aan de overkant van de straat. Dat is nodig aangezien de abdij vanaf april gerestaureerd wordt.

De vrijwilligers vormden een mensenketting om de voorwerpen te verplaatsen naar hun tijdelijke nieuwe thuis in de kerk. Sommige stukken zitten al 400 jaar achter gesloten deuren en hebben nog nooit eerder de abdij verlaten. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele pakte het allerlaatste voorwerp in. Ook Brugs burgemeester Dirk De fauw was aanwezig om het laatste voorwerp naar binnen te dragen.

“Samen met een pak helpende handen hebben we vandaag een zorgvuldig plan in werking gezet om de kostbare huisraad, kunstobjecten en meubels van de Sint-Godelieveabdij te verhuizen. Ik wil graag mijn oprechte dank betuigen aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor dit belangrijk gebeuren. Die onmisbare hulp zorgde voor een vlotte verhuisbeweging die bijdraagt aan het behoud van de rijke geschiedenis van de Sint-Godelieveabdij”, aldus De fauw.

"Ik wil graag mijn oprechte dank betuigen aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor dit belangrijk gebeuren."

Dirk De fauw
417254466 1311908879495606 6740066724060692735 n
Laurens De Jaegher
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville