Zon­ni­ge dag met zach­te wind en tem­pe­ra­tu­ren tot 23 graden

Zonnig

© Karel Janzen

Ook vandaag is het volop zonnig met landinwaarts geleidelijk oplopende temperaturen tot rond 23 graden. Daarbij staat een zwakke tot matige oostelijke wind.

Aan zee is die vanmiddag wat meer noord onder invloed van een zwakke zeebries en wordt het 18 à 19 graden. Landinwaarts duiken vanmiddag wat stapelwolken op. Vanavond en vannacht is het rustig en helder met minima rond 12-13 graden. Er kan wat nevel gevormd worden.

Ook morgen is opnieuw een erg warme, lokaal zelfs zomerse dag met maxima dan landinwaarts rond 24-25 graden. Aan zee is het kwik telkens wel wat lager door een noordelijke wind. Daarbij neemt overdag en zeker in de namiddag de bewolking wel weer toe. Tegen het eind van de middag en zeker in de vooravond / avond zijn enkele regen- of onweersbuien mogelijk.

Maandag is het minder mooi. Er zijn meer wolken en gaandeweg de dag stijgt de kans op regen- of onweersbuien. We halen wel nog 18 tot 20 graden. Ook dinsdag is het onstabiel met veel wolken en kans op regen of buien. Dat kunnen onweerachtige buien zijn. Het is wel nog warm met maxima rond 18 tot 20 graden.

Kust

Vandaag is de zon er veel sneller bij en wordt het licht bewolkt tot zonnig. Maxima vanmiddag rond 18-19 graden bij een zwakke noordelijke wind. Vanavond en vannacht is het rustig en helder met minima rond 13 graden. Morgen wordt ook een mooie dag en we kunnen dan zelfs naar 20 graden gaan, maar de bewolking neemt in de middag wel toe en daarbij de kans op een regen- of onweersbui later op de dag of tegen de avond.

Karel Janzen
Geert Naessens