Weerbericht

Weer­man Geert Naes­sens blikt voor­uit op de kou­de dagen die ons te wach­ten staan

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na regen komt deze keer geen zonneschijn. De overvloedige regen van de voorbije regen wordt gevolgd door vrieskou. Weerman Geert Naessens geeft wat duiding bij de weersvoorspellingen voor volgende week. 

"In de nacht naar dinsdag zitten we in die echt koude lucht en dan kan het tegen dinsdagochtend toch wel een -4 tot -6 graden gaan worden. Donderdagochtend kan de temperatuur zelfs zakken tot -8 graden."

De buien klaren op en maken plaats voor nog koudere temperaturen. Weerman Geert Naessens voorspelt morgenochtend temperaturen die tot -3 kunnen dalen. Naarmate de week vordert, kan de temperatuur nog dalen: "Morgen gaat de temperatuur maar heel weinig boven nul graden komen. En dan in de nacht naar dinsdag dan zitten we in die echt koude lucht en dan kan het tegen dinsdagochtend toch wel een -4 tot -6 graden gaan worden. Donderdagochtend kan de temperatuur zelfs zakken tot -8 graden."

De koude zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur een stuk lager ligt dan de echte temperatuur. Naessens geeft enkele tips mee: "Als je er te voet of met de fiets doorgaat, duffel je goed in: muts, sjaal, handschoenen, geen overbodige luxe. En vergeet ook niet de buitenkraantjes af te sluiten." 

De ijskoude temperaturen zullen tegen het einde van de week plaatsmaken voor temperaturen boven het vriespunt. "Tegen volgend weekend gaan de temperaturen weer naar 3, 4, 5 graden."

Geert Naessens
Celien Tanghe
Thibaut Desmarets