Weerbericht

Weer: Bewolkt maar over­we­gend droog, rond 8 graden

Weer

Het blijft zondag grotendeels droog en de wind neemt af. De maxima zitten weer rond 8 graden. Het wordt veelal zwaar bewolkt tot betrokken met weinig of geen zon.

Aan de kust komt een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. Zondagavond en -nacht gaat het regenen. Dat kan intense regen zijn bij minima rond 6 graden. De wind draait naar het zuiden en spant wat aan.

Ook maandag staat er weer een hoop intense regen op het menu. In de ochtend meet het kwik ongeveer 7 graden en later op de dag ontwikkelt zich een forse noordwestelijke wind. Die voert dan zachtere lucht aan met maxima tot rond 9 graden of 10 aan de kust.

Temperaturen zakken en nachten rond vriespunt

De rest van de week lijkt bitterkoud weer op te leveren. De temperaturen halen 6 graden overdag en de minima in de nacht ongeveer de helft. Aan de kust bedraagt dat wat meer. Er valt van tijd tot tijd regen en de wind waait meestal uit noordelijke tot westelijke richtingen.

Dinsdag vallen er buien die licht winters kunnen zijn en ook woensdag brengt buien. Landinwaarts zakken de minima in de nachten mogelijk tot rond het vriespunt.

Geert Naessens