War­me zon­dag, maar kans op regen- en onweersbuien

Het weer zonnig

© Karel Janzen

Vandaag is opnieuw een erg warme, lokaal zelfs zomerse dag met maxima dan landinwaarts rond 24-25 graden. Ook aan zee kan het 23 graden worden want er is geen zeebries, maar er staat overal een matige zuidoostelijke wind.

Daarbij neemt overdag en zeker in de namiddag de bewolking wel weer toe. Tegen het eind van de middag en zeker in de vooravond / avond zijn enkele regen- of onweersbuien mogelijk. Ook vanavond en vannacht zijn er wolken en opklaringen met kans op een plaatselijke regen- of onweersbui. Minima daarbij rond een 14-tal graden.

Morgen is het minder mooi. Er zijn meer wolken en gaandeweg de dag stijgt de kans op regen- of onweersbuien. We halen wel nog 20 tot 22 graden. Ook dinsdag is het onstabiel met veel wolken en kans op regen of buien. Dat kunnen onweerachtige buien zijn. Het is wel nog warm met maxima rond 18 tot 20 graden. Er kan echter in de loop van dinsdag vrij veel regen gaan vallen.

De dagen nadien is het minder warm, maar 18 graden halen we wel nog. Er is daarbij dan wel elke dag kans op een plaatselijke bui of wat regen.

Kust

Vandaag wordt ook een mooie dag en we kunnen zelfs naar 23 graden gaan want er is geen zeebries meer, maar een zwakke tot matige zuidoostelijke wind. De bewolking neemt later in de middag wel toe en daarbij de kans op een regen- of onweersbui later op de dag of tegen de avond.

Ook vanavond of vannacht is er kans op een regen- of onweersbui bij zachte minima van rond 14 graden. Morgen is het nog steeds warm met 20-22 graden, maar er is steeds kans op een plaatselijke regen- of onweersbui.

Geert Naessens
Karel Janzen