Weerbericht

Typi­sche herfst­dag met wis­sel­val­lig weer: peri­o­des van regen, afge­wis­seld met dro­ge­re momenten

Regen

Vandaag zullen de temperaturen naar verwachting weer rond de 12 graden liggen, met mogelijk uitgebreide regenval door een actieve regenzone die overtrekt. Daarbij een stevige zuidelijke wind.

Vanavond en vannacht zal de bewolking wisselend zijn, met enkele verspreide buien en temperaturen rond de 10 graden. De zuidwestenwind zal aanhouden.

Morgen zullen we te maken krijgen met verspreide buien en temperaturen die stijgen tot ongeveer 14 graden. Hoewel er buien zijn voorspeld, zal het op verschillende plaatsen ook droog blijven.

Meer wind aan zee

Aan de kust wordt verwacht dat vandaag regen zal vallen, vergezeld van een krachtige zuidelijke wind, met maximumtemperaturen rond de 12 graden.

Vanavond en vannacht zal het droger zijn, maar toch zijn er kans op buien met minima rond 10 graden, en de stevige zuidwestenwind houdt aan. Ook morgen wordt er veel wind verwacht, samen met enkele verspreide buien en temperaturen van ongeveer 14 graden.

Betere vooruitzichten

De vooruitzichten voor volgende week wijzen op aanhoudend herfstweer, met meerdere regenachtige dagen in het verschiet, vooral op maandag en dinsdag. Het lijkt er wel op dat de hevigste regenval voorbij is en dat het water geleidelijk zal wegtrekken.

Geert Naessens