Weerbericht

Over­we­gend dro­ge paas­maan­dag, tot 15 graden

Willy Huys

Hoewel de verwachtingen regen aangaven, ziet paasmaandag er veel minder nat uit. Het zou zelfs grotendeels droog kunnen blijven met maxima rond 14 à 15 graden en een matige zuidwestelijke wind. Toch is een enkele lokale bui niet uitgesloten.

In de loop van de dag zijn zelfs voorzichtige opklaringen mogelijk die later ook wat breder worden. Aan de kust wordt het licht wisselvallig. Er is veel bewolking met kans op een enkele bui maar er zijn vooral lange droge perioden. De maxima liggen aan zee rond 14 graden. 

Maandagavond en -nacht is het dan wisselend bewolkt en droog. Minima zitten rond 8 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Wisselvallige eerste week paasvakantie

Dinsdag is het natter. Dan trekken meer actieve regenzones door onze regio met per momenten weer felle neerslag. Het blijft zacht met maxima rond 14-15 graden.

Ook de rest van de week is erg wisselvallig met dikwijls perioden van regen of buien. Dagverwachtingen zijn niet erg zinvol gezien het erg wispelturige karakter van het weer. Toch is het aangeraden om tot en met volgend weekend rekening te houden met erg wisselvallig, maar wel zacht weer.

Tegen het weekend zou het flink zachter kunnen worden met zaterdag zelfs maxima die naar 18 tot 20 graden oplopen. Het blijft daarbij wel onstabiel met kans op buien of regen

Geert Naessens