Weerbericht

Weer: Opnieuw veel regen op komst

Weerfoto

We krijgen vandaag eerst een droge periode, maar dat houden we niet lang vol. Nog voor de middag vallen alweer de eerste buien en vanmiddag vallen er dan weer tal van buien. 

Die buien kunnen fel en intens zijn, zelfs met kans op hagel of gedonder, en lokaal valt daarbij weer veel neerslag. Maxima rond 10-11 graden bij een wind uit het zuidwesten die fors aantrekt.

Vanavond en vannacht vallen er voortdurend buien. Minima rond 6-7 graden en er staat nog steeds een vlagerige westenwind.

Morgen nog meer perioden van regen of buien. De temperaturen zitten rond 10-11 graden en het blijft flink waaien uit het zuidwesten. Er vallen in de ochtend nog verspreide buien. In de namiddag trekt weer een regenzone door onze regio.

Beterschap op komst?

Zaterdag wordt het geleidelijk aan beter. De wind draait naar het noordwesten, waarbij er aanvankelijk wel nog felle buien kunnen zijn. Die kunnen nog steeds vrij veel neerslag brengen, maar gaandeweg de dag komen er toch meer opklaringen met meer droge perioden. De maxima zitten dan rond een 10-11 graden, net als de vorige dagen.

Geert Naessens