Opnieuw veel regen, met kans op onweer en hagel

wakken weer

©Luc Neirynck

Vandaag vallen er opnieuw verspreid felle buien met kans op hagel en onweer. Het is koel bij amper 10à11 graden en er staat een felle noordwestelijke wind. Die haalt nog altijd uit tot 70 km per uur aan zee en tot 50 km per uur elders. In het westen zijn er duidelijk veel minder buien.

Vanavond en vannacht zijn er aanhoudend buien, die kunnen op sommige plaatsen fel zijn. Tussendoor zijn er ook wat opklaringen mogelijk bij minimum 6 graden.

Ook morgen vallen er nog steeds buien en die kunnen dan met een noordelijke wind weer overal vallen. Het blijft koel met 10à11 graden, maar de wind neemt wel af.

De rest van de week komt de stroming bij ons uit een westelijke tot noordelijke hoek waardoor het koeler blijft, maar de temperaturen lopen dan weer iets op met maximum 12 graden. Wolken en zon wisselen elkaar af en soms valt er daarbij eens wat regen, al lijkt donderdag een droge dag te kunnen worden.

Vrijdag wordt het opnieuw wisselvalliger. We krijgen eerst regen, daarna gevolgd door buien. Het gaat dan weer harder waaien. In het weekend overheersen de droge perioden en kan het een graadje warmer worden.

Geert Naessens