Weerbericht

Fel­le ruk­win­den met moge­lij­ke scha­de vannacht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De sneeuw van de afgelopen dagen maakt plaats voor felle rukwinden die vooral vannacht en morgen door West-Vlaanderen razen. 

Vandaag vallen de laatste sneeuwvlokjes. Deze ochtend is er nog kans op een vlok natte of smeltende sneeuw of zelfs wat ijzel. De temperaturen onder het vriespunt zijn voorbij. 'S middags wordt het landinwaarts rond 4 graden en aan de kust loopt het op tot 6 graden. In de loop van de dag komt de wind meer en meer opzetten gepaard met een mix van wolken en opklaringen. 

"De wind spant fors aan met rukwinden tot lokaal 110 km per uur. Lokale schade is daarbij niet onmogelijk."

Geert Naessens

Felle rukwinden

Vannacht lopen de temperaturen verder op naar 8-9 graden, aan zee rond 10 graden tegen de ochtend. "Dat gaat gepaard met regen en wind. Die wind spant fors aan met rukwinden van 80-90, later zelfs 100 tot lokaal 110 km per uur. Lokale schade is daarbij niet onmogelijk", benadrukt weerman Geert Naessens.

Morgen krijgen we temperaturen rond 12 graden, met veel regen en wind. In de ochtend blijft het stormachtig aan de kust met rukwinden die kunnen oplopen tot 90 km per uur. Ook in de rest van West-Vlaanderen zijn er felle windstoten mogelijk. In de loop van de middag gaat de felle wind gaan liggen en maakt het plaats voor opklaringen.

Geert Naessens
Thibaut Desmarets