Weerbericht

Krach­ti­ge wind, afwis­se­lend zon, wol­ken en buien

2024 07 07 103858 Duinbergen Anne marie Maertens 2

Duinbergen - © Anne Marie Maertens

Ook vandaag blijft er nog vrij veel wind staan. Aan zee is dat nog een vrij krachtige zuidwester, boven land is die matig tot vrij krachtig. Er zijn nog altijd rukwinden mogelijk die een 40 à 50 km per uur kunnen halen. Daarbij wisselen wolken en zon af met buien.

Die buien kunnen gaandeweg de dag weer overal vallen en fel worden. Zelfs met onweer en hagel erbij.Vanavond doven de buien uit. Alleen aan zee blijft nog een bui mogelijk. Minima rond een koelere 10 à 11 graden.

Morgen is het opnieuw aanhoudend wisselvallig. Kans op wat regen of een bui bij nog steeds erg gematigde temperaturen van 18-19 graden. De wind wordt wel zuidelijk en voert warmere lucht aan tegen de avond.

Dinsdag krijgen we een eendaagse opstoot van zomerse warmte met maxima die landinwaarts tot 25 graden kunnen oplopen. De warmte wordt echter al heel snel met felle regen- en onweersbuien verdreven. Aan zee mogelijk zelfs al in de ochtend zonder dat het daar tot warmte komt.

Woensdag en de rest van de week verloopt verder erg wisselvallig. Dagelijks vallen buien of zijn er perioden met regen bij maxima rond of vooraan de 20 graden.

Geert Naessens