Weerbericht
 | update 

Weer­man waar­schuwt voor glad­de wegen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag is het bewolkt en koud met een kille zuidoostelijke wind. De kans op sneeuw is het grootst langs de Franse grens, en het kleinst langs de kust. De maxima blijven rond het vriespunt hangen, het is dus de hele dag opletten voor gladde wegen.

Vanavond wordt het weer droog. In de nacht is het opnieuw koud met minima van 1 graad aan zee tot -1 landinwaarts. Aan de kust kunnen later weer nieuwe winterse buien vallen.

Rest van de week

Morgen zijn er verspreid over de dag winterse buien mogelijk. Die kunnen intens zijn. Het is koud met 3à4 graden aan de kust tot 2 graden elders. Tijdens buien is dat minder.

Vrijdag is een droge dag met een zuidwestelijke wind die nog steeds koude lucht aanvoert met maxima rond 2 tot 4 graden. Het kan in de nacht naar zaterdag zelfs nog vrij fors vriezen met 4-5 graden nachtvorst.

Ook zaterdag is nog koud, maar zondag verovert hele zachte lucht onze provincie opnieuw.

Toch rustige ochtendspits

Ondanks het voorspelde winterweer, verliep het verkeer tijdens de ochtendspits rustiger dan op een gemiddelde woensdag. Dat bevestigt Katrien Kiekens van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Wellicht omdat mensen voorzichtiger zijn en vermijden hun wagen te nemen na de waarschuwingen voor sneeuw."

Geert Naessens