Weerbericht

Weer: Droog week­end, maan­dag opnieuw regen

Regen

Vandaag wordt het droger op enkele verdwaalde buien na. De temperatuur haalt nog zo'n 10 graden. De noordwestelijke wind zwakt af tegen de avond en nacht.

In de nacht naar zondag komen we in koelere lucht terecht met meer en bredere opklaringen. De minima dalen fors, maar het lijkt niet zo koud te worden als eerst verwacht. Het kwik kan dalen tot rond 2 à 3 graden met wat vorst aan de grond, maar daar blijft het bij. Er ontstaat later in de nacht nevel en mist die een verdere afkoeling tegenhoudt. Er drijven tegen de ochtend alweer meer wolken binnen.

Morgen is het droog. Een zuidoostelijke, later zuidelijke wind voert koelere lucht aan met maxima rond 9 graden. Overdag neemt daarbij wel geleidelijk de bewolking weer toe.

Maandag opnieuw regen

In de nacht naar maandag gaat het weer fel regenen. Overdag is het ook verder zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van intense regen. Het wordt ook weer zachter met maxima tot rond 14 graden.

De rest van de week levert weer erg wisselvallig herfstweer op met vrijwel elke dag weer de nodige hoeveelheid regen in de vorm van buien of regenzones. Het gaat ook opnieuw flink waaien.

De redactie