Weerbericht

Af en toe opkla­rin­gen, tem­pe­ra­tu­ren amper boven nul

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag wordt net als gisteren een winters koude dag. We starten de dag met lichte vriestemperaturen en overdag krijgen we niet veel meer dan 1 tot 2 graden met een zwakke oostelijke wind. Er is veel bewolking, maar gaandeweg de dag verwachten we toch wel enige opklaringen.

Vanavond en vannacht is het opnieuw koud met algemene lichte vriestemperaturen die weer tot een lokale -3 graden kunnen zakken. Tegen de ochtend drijven er mogelijk sneeuwbuien binnen vanaf de kust en die sneeuw kan tijdelijk blijven liggen.

Morgen komt er weer meer bewolking opzetten en stijgt de kans op neerslag weer. Vooral in de ochtend kunnen er enkele buien vallen. Dat is eventueel ook weer wat winters getinte neerslag, waarbij er tijdens de eerste uren van de dag zelfs een aantal heuse sneeuwbuien kunnen vallen. Dat zou zelfs tijdelijk kunnen blijven liggen, maar later in de ochtend worden dat regenbuien en lopen de temperaturen op zodat alles wegsmelt. 

Temperaturen rond 5-6 graden aan zee. Landinwaarts is dat waarschijnlijk wel enkele graden minder, maar het zal toch minder koud zijn dan de vorige dagen. Later draait die wind naar het zuidwesten terug.

Opnieuw sneeuw mogelijk

Zondag lijkt weer een koudere dag te worden.  Mogelijk geraken we in de ochtend niet veel hoger dan rond 1 graad en er nadert ook een neerslagzone. Met die temperaturen kan dat sneeuw zijn die mogelijk ook weer blijft liggen. Ook in de namiddag is het koud met neerslag, maar die gaat dan later over in natte of smeltende sneeuw en uiteindelijk regen.

Maandag gaat het waarschijnlijk weer regenen bij geleidelijk oplopende temperaturen die gaandeweg de dag naar een 2 tot 4 graden doorlopen.

Geert Naessens