Weerbericht

Weer: Bui­en en krach­ti­ge wind, tot 8 graden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De neerslag houdt aan want zaterdag is er kans op perioden met regen en forse buien. De maxima liggen rond acht graden en een noordelijke wind waait stevig, tot 80 km/u aan zee.

In het binnenland haalt de wind snelheden tot 60 km/u. Daar is ook een licht winterse bui mogelijk met hagel of stofhagel. De meeste buien doen zich voor in het noorden van de provincie en aan de Midden- en Oostkust, waar de neerslag overvloedig kan zijn. Zo'n bui doet het kwik makkelijk met de helft zakken.

Rustige zondag

Ook zaterdagavond en -nacht vallen er nog verspreide buien, maar minder. Ze worden ook minder fel bij een verder afnemende wind en minima rond 6 à 7 graden. Zondag is het weer wat minder guur. Er passeren minder buien en ook de wind neemt af. Aan de kust blijft de regen in de namiddag normaal gezien uit. De maxima zitten dan weer rond 8 graden, maar de zon komt er af en toe door en de wind is zwak tot matig. Aan zee staat een zuidwestelijke wind. 

Koud en nat begin week

Maandag staat er opnieuw een grote en intense lading regen op het menu bij een graad of 7 en later op de dag trekt een noordwestelijke wind fors aan. Ook de rest van de week lijkt weer waterkoud weer op te leveren met maxima rond 6 tot 8 graden en nachtelijke minima die rond de helft daarvan zitten. De kust haalt iets hogere temperaturen. Er valt van tijd tot tijd regen en de wind waait meestal uit westelijke richtingen.

Geert Naessens