Nieuws

Zwin­st­reek is kan­di­daat voor label Vlaams Landschapspark’

2023-06-01 00:00:00 - Zwinstreek is kandidaat voor label 'Vlaams Landschapspark'

De Zwinstreek is kandidaat voor het label 'Vlaams Landschapspark'. Het is aan de Vlaamse regering om te beslissen of de Zwinstreek het label krijgt.

In september 2021 werd een kandidatuur ingediend voor de erkenning van de Zwinstreek als Landschapspark. In januari werd de shortlist van zeven potentiële Vlaamse Landschapsparken bekendgemaakt. Voor West-Vlaanderen kreeg de Zwinstreek een positieve beoordeling en dus een plekje op de shortlist. De Vlaamse regering kiest nu uit de ingediende kandidaturen drie voorstellen die het label van Vlaams Landschapspark krijgen. Daaraan is een financiering verbonden van meer dan 600.000 euro per jaar.

Regio nog aantrekkelijker maken

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe hoopt met het label de streek nog te verbeteren. "De grensoverschrijdende Zwinstreek is zonder enige twijfel een van de mooiste regio's van Vlaanderen. Al kan ook hier alles nog beter. Ik hoop dan ook van harte dat ons kandidaatsdossier de Vlaamse regering overtuigt. Met de bijhorende mensen en middelen kan de provincie dan samen met alle partners aan de slag om de regio nog aantrekkelijker te maken voor de eigen inwoners en uiteraard ook voor de vele bezoekers uit binnen- en buitenland."

Na de zomer wordt duidelijk of de Vlaamse regering de Zwinstreek erkent als een van de drie eerste landschapsparken.

BEKIJK OOK: 

Belga