Tendens Wonen

In Tendens Wonen nemen we je iedere week mee naar de mooiste voorbeelden van architectuur. We brengen de verhalen achter de gevels.

Samenwonen in drie aparte woningen

Programma's
Samenwonen in drie aparte woningen

Toen David Claus van Urbain architectencollectief de vraag kreeg om een oude hoeve om te vormen tot een co-housing project, was dat een uitdaging die helemaal binnen zijn visie paste. Door zijn ervaring in stadsplanning, kijkt hij altijd naar het ruimer geheel van de woning. Zo ontstonden drie woningen met oog voor private delen maar ook met een gemeenschappelijke tuin. Achter de woningen bevinden zich wadi’s om de natuur te doen herleven. De binnenplaats is dan weer een plek om samen te komen.

Ruimtes als ingenieus Tetris-spel

Architect Reinout Delobelle van ar-architecten zocht al even naar een plek om zijn groeiend bureau en gezin in onder te brengen. Tot zijn verbazing ontdekte hij in zijn thuisstad Roeselare een brutalistische woning die te koop stond, een architecturaal pareltje ontworpen door Hendrik Hendrickx. De woning verraste met zijn ruimtes, die als een ingenieus Tetris-spel in elkaar passen.

Tendens wonen 16 3
DSC 2516
DSC 2522
Pexels redrecords 2872418 3

Ontdek al onze programma's

Focus en WTV brengen naast de dagelijkse nieuwsuitzendingen ook heel wat interessante tv-programma's.