Tendens Wonen

In Tendens Wonen nemen we je iedere week mee naar de mooiste voorbeelden van architectuur. We brengen de verhalen achter de gevels.

Penthouse met prachtige daktuin

Programma's
Penthouse met prachtige daktuin

Wat doe je als architect wanneer je bouwheer en dame besluiten om van een ruime villa in een groene omgeving naar een appartement in de stad te verhuizen? Niels Van der Straeten en Dries Van Nieuwenbergh van Object architecten ontwierpen een uniek penthouse waar groen centraal staat. In plaats van een groot terras kozen ze voor een prachtige daktuin. De materialen in de woning werden bewust bruut gehouden met een maximum aan texturen waardoor het geheel een intiem en warm karakter krijgt.

Ruimtes als ingenieus Tetris-spel

Architect Reinout Delobelle van ar-architecten zocht al even naar een plek om zijn groeiend bureau en gezin in onder te brengen. Tot zijn verbazing ontdekte hij in zijn thuisstad Roeselare een brutalistische woning die te koop stond, een architecturaal pareltje ontworpen door Hendrik Hendrickx. De woning verraste met zijn ruimtes, die als een ingenieus Tetris-spel in elkaar passen.

Tendens wonen 16 3
DSC 2516
DSC 2522
Pexels redrecords 2872418 3

Ontdek al onze programma's

Focus en WTV brengen naast de dagelijkse nieuwsuitzendingen ook heel wat interessante tv-programma's.