Tendens Wonen

In Tendens Wonen nemen we je iedere week mee naar de mooiste voorbeelden van architectuur. We brengen de verhalen achter de gevels.

Een appartement in het bos

Programma's
Een appartement in het bos

Architect Dirk Heveraet heeft gedurende zijn carrière opvallende woningen ontworpen. Toen hij zijn eigen woning bouwde, stond de locatie centraal. In de bossen van Hageland ontwierp hij een langgerekte bungalow met veel glas, die hij zelf een 'appartement in het bos' noemt. Ondanks dat de woning uit de jaren 90 dateert, blijft het ontwerp tijdloos en niet gebonden aan modetrends. Een harmonieus samenspel tussen architectuur en natuur, deze woning is een bewonderenswaardig voorbeeld van tijdloze esthetiek.

Ruimtes als ingenieus Tetris-spel

Architect Reinout Delobelle van ar-architecten zocht al even naar een plek om zijn groeiend bureau en gezin in onder te brengen. Tot zijn verbazing ontdekte hij in zijn thuisstad Roeselare een brutalistische woning die te koop stond, een architecturaal pareltje ontworpen door Hendrik Hendrickx. De woning verraste met zijn ruimtes, die als een ingenieus Tetris-spel in elkaar passen.

Tendens wonen 16 3
DSC 2516
DSC 2522
Pexels redrecords 2872418 3

Ontdek al onze programma's

Focus en WTV brengen naast de dagelijkse nieuwsuitzendingen ook heel wat interessante tv-programma's.