Tendens

Wijn­bab­bels tus­sen de Rode- en de Zwarteberg

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De ene is een gelauwerde sommelier, de ander een gepassioneerd wijnbouwer. Gianluca Di Taranto en Martin Bacquaert ontmoeten elkaar in Heuvelland, tussen de Rodeberg en de Zwarteberg. Daar op het domein van Martin, Entre-Deux-Monts, is de druif acolon, het vertrekpunt voor een boeiende babbel.

Het verhaal van wijndomein Entre-Deux-Monts floreert ondertussen al drie generaties. Het startte bij de grootvader van Martin, Jean. Halfweg vorige eeuw werd hij eigenaar van de eerste percelen op de glooiende flanken tussen de Rodeberg en de Zwarteberg. In 2004 plantten vader Yves en Martin de eerste wijnranken.

Gianluca Di Taranto is meermaals in de prijzen gevallen als sommelier. Hij werkte bij The Jane en deed mooie buitenlandse stages, onder andere bij Piazza Duomo in Alba en bij Osteria Francescana in Modena. Momenteel geeft hij workshops en cursussen en werkt hij als wine director bij Sanglier des Ardennes & La Petite Merveille.

De eerste druif in Gianluca’s boek, de acolon, blijkt ideale gesprekstof voor de twee wijnkenners. In 'Wine Class: De Druif', vertelt de sommelier met passie, humor en technische kennis alles over bekende en minder bekende druiven.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Klaas Neutens