Tendens

Vro­lijk Gezond met Hil­de Demurie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Evenwichtig en voedzaam eten: voor veel mensen is het een struggle. Toch hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Voedingsconsulente Hilde Demurie deelt graag tips voor een gezonde levensstijl waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan.

Hilde heeft 8 boeken op haar naam en is ook bezig met productontwikkeling. “Daarmee breng ik in samenwerking met voedingsbedrijven gezondere producten op de markt, zoals bijvoorbeeld ghee”, aldus Hilde.

Het meest recente boek van Hilde heet niet toevallig ‘Vrolijk gezond aan tafel’’. Wat we eten heeft namelijk een belangrijke invloed op ons mentaal welzijn.

“Ik geef voedingsadvies voor mensen die kwalen hebben. Maar ik ben niet alleen bezig met voeding, maar ook: Hoe sta je in het leven? Dat is ook heel belangrijk naar gezondheid toe."

"Als je iets eet wat zwaar op de maag ligt, wat niet goed verteert,... Dan kun je daar ambetant van lopen. Dan zul je bijvoorbeeld ’s nachts snurken, ’s morgens lomer zijn, niet uitgeslapen, opgeblazen gevoel, ruikende winden, drang naar zoet,... Dat zijn allemaal gevolgen van eten dat niet goed verteert. Daar hangt zeker een gemoedstoestand aan vast.”

Met haar boeken wil Hilde een gids bieden voor een gezond voedingspatroon met respect voor de werking van je lichaam. Ze combineert graag eindeloos met groenten en geeft ons in deze reportage enkele ideetjes voor voedzame aperitiefhapjes en een maaltijd.

Meer inspiratie van Hilde Demurie vind je op haar website.

Isabelle Uselli

Isabelle.Uselli@picstory.be

Isabelle Uselli

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.