Tendens

Onder­ne­men­de vrou­wen ont­moe­ten elkaar op Bet­ter Together

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vrouwen met ambitie inspireren en verbinden: dat was het uitgangspunt van Better Together, een netwerkevent in Concertgebouw Brugge, georganiseerd door Generation Wow. Op het podium onder meer marketing expert Randi Zuckerberg.

Net zoals bij de vorige edities van de Generation Wow events namen ook dit jaar nationale en internationale topsprekers het woord. Onder hen seksuologe en relatiebemiddelaar Rika Ponnet en Julie Brown, mede-oprichter en algemeen directeur van Polar Circles. Julie zet met veel passie het werk verder van haar overleden echtgenoot Dixie Dansercoer. 

Schermafbeelding 2024 06 15 110538

Randi Zuckerberg stond voor het eerst op een podium in België. Toen ze nog voor Facebook werkte was ze één van de weinige hooggeplaatste vrouwen in Silicon Valley. Ja, ze is de zus van, maar als medeoprichter en voormalig marketingdirector drukte ze ook een stevige stempel op het bedrijf. Randi leidde Facebook doorheen de diverse uitdagingen op het vlak van nieuwe producten, programma’s en consumentengedrag. Zo bedacht ze in 2010 de functie Facebook Live in een tijd dat livestreams nog niet bekend waren. Momenteel combineert Randi heel wat van haar passies, onder meer via twee bedrijven: HUG is een platform waar kunstenaars en verzamelaars in direct contact staan met hun publiek zonder tussenpersonen. Zuckerberg Media maakt digitale content voor de VN, Cirque du Soleil en Condé Nast.

Schermafbeelding 2024 06 15 105445

Randi wil ook andere vrouwen kansen geven: "Ik heb 10 jaar in Silicon Valley gewerkt als zowat de enige vrouw. In elke vergaderruimte waar ik kwam, kon ik het aantal hooggeplaatste vrouwen op 1 hand tellen. Ik heb een dochter van 4. Ik wil niet dat ze opgroeit in een wereld waar je het aantal vrouwen in de technologie op één hand kunt tellen. Er zijn zoveel nieuwe kansen met artificiële intelligentie en blockchain en al die geavanceerde technologieën. Vrouwen kunnen instappen van bij het begin en helpen vormgeven. Ik vind het een fantastische tijd om als vrouw in de technologiesector te werken. Ik denk dat als we samenwerken we veel kunnen veranderen." 

Ik heb een dochter van 4. Ik wil niet dat ze opgroeit in een wereld waar je het aantal vrouwen in de technologie op één hand kunt tellen.

Randi Zuckerberg
Charlotte Cattebeke