Tendens

Man­go mock­tail met een pit­tig randje

Mango mocktail met Tajin horizontaal
Tijdens de warmste dagen van het jaar smaakt een verfrissend drankje extra lekker. Met de Mexicaanse specerijenmix Tajín zorg je voor een mooi evenwicht zoet en pittig.  

Misschien zag je Tajín al passeren op sociale media of spotte je de flesjes al in de supermarkt? De mix van gemalen chilipepers, zeezout en gedehydrateerd limoensap wordt ook bij ons steeds populairder. 

De combinatie zorgt voor een ware smaakbom: zout, zuur en een beetje pittig tegelijk wat het perfect maakt om fruit, groenten, popcorn, drankjes of zelfs ijsjes op te fleuren.In Mexico wordt het vaak gestrooid over stukjes mango, ananas, komkommer, watermeloen of gebruikt om de rand van een glas te kruiden voor cocktails of mocktails.

Tajín werd in de jaren ‘80 ontwikkeld door het Mexicaanse bedrijf Tajín, opgericht door Horacio Fernández. Hij liet zich inspireren door een huisgemaakt recept van zijn grootmoeder. De naam “Tajín” komt van een oude archeologische site in de staat Veracruz, Mexico.

Ondertussen verovert “Tajín” ook de rest van de wereld. De mix van zoet, pittig en zuur is misschien nog even wennen, maar probeer het zeker eens uit. Je zal verrast zijn hoe goed de smaken samengaan! Probeer het alvast even met deze zonnige mocktail! 

Mango mocktail met Tajín

Ingrediënten (2 porties)

  • 240 ml kokoswater
  • ½ mango (ca. 140 g), geschild en in stukjes
  • 2 verse muntblaadjes, dun gesneden
  • Sap van 1/2 limoen
  • 120 ml bruiswater
  • Tajín Clásico Seasoning

Benodigdheden

  • Blender

Bereiding:

  • Doe het kokoswater, de mango in een blender en mix. Giet het sap in een shaker en voeg 2 ijsblokjes toe. Schud goed.
  • Dip de rand van de glazen in het limoensap en vervolgens in de Tajín zodat je een mooi randje krijgt.
  • Giet het mengsel van het kokoswater en mango in de glazen. Vul aan met bruiswater.
  • Werk af met snippers munt en een ijsblokje.


De redactie