Tendens

Man­gia­mo! Recep­ten en ver­ha­len uit Italië

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Sarah Puozzo is half Italiaans, half Vlaams. Ze werkt als culinair journaliste en tv-kok. Sarah richtte ook de Pasta Academy op en trekt al jaren door Italië om alles te leren over de gastronomie. Het voorbije jaar stonden die reizen in het teken van haar boek ‘Mangiamo!’.

In haar boek vertelt Sarah een schat aan boeiende verhalen verweven met ruim 60 recepten. Ze neemt de lezer mee naar diverse regio's in Italië, onder andere naar Veneto waar haar roots liggen. Eén van de recepten is risi e bisi, het favoriete gerecht van Vivaldi. Het is een echt lentegerecht met risotto en frisgroene erwtjes. 

"Als je dat eet met de klanken van Vivaldi op de achtergrond dan waan je je toch eventjes in het mooie Venetië!"

Sarah Puozzo

Voor een goede risotto heb je specifieke risottorijst nodig (zoals Carnaroli, Arborio of Vialone) voor het beste resultaat. Sarah geeft nog een tip: "In Italië gebruiken we traditioneel voor een koperen, open pan met hogere zijkanten. Op die manier kunnen we de risotto mooi opschudden. Zo krijgt elke risottokorrel evenveel warmte en wordt de risotto perfect."

Sarah Puozzo

Sarah brengt haar boek tot leven met Smaaktheaters vol bijzondere verhalen gelardeerd met gerechtjes en wijn. Meer informatie vind je op haar website.

Isabelle Uselli

Isabelle.Uselli@picstory.be

Isabelle Uselli