Tendens

Kleur­rijk gebreid

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na 15 jaar ervaring in de modewereld besliste Liesbet Allaer om haar eigen modelabel uit te brengen. Met Leselles zet ze vrouwen in de kijker met kleurrijke sjaals en truien. Liesbet begon in 2019 met het knitwearlaber met twee sjaals, vernoemd naar dochters Jille en Helene.

Het begon allemaal met sjaals. Later is Liesbet op verzoek van winkeliers ook truien gaan ontwerpen. Maar dit zijn niet zomaar truien. Persoonlijk miste ze iets in haar eigen kleerkast: truien die bij alle kleding passen. "Ik vind de pasvorm van de trui heel belangrijk. Ik wil dat mensen truien kunnen dragen die mooi vallen, niet alleen op een rok of broek, maar ook op jurken." Naast pasvorm is ook schouderomtrek essentieel voor Liesbet. Onder een trui met een laagvallende schouderomtrek kan je een blouse of jurk dragen. Zo heb je een multifunctionele trui in je kast.

Felle kleuren

De truien en sjaals van Leselles staan bekend om hun felle kleuren. Liesbet kiest de tinten ruim van tevoren. "We kennen de kleuren van de truien voor de komende twee jaar al”. Volgens haar zullen de kleuren hoogblauw en perzik in de toekomst vaker voorkomen. Maar ze heeft ze nu al in haar collectie. "In België zijn sommige kleuren misschien nog iets te vroeg om te dragen, maar in Italië bijvoorbeeld is het nu populair.” Daarom vindt ze het handig om kleuren een jaar van tevoren te herkennen.

Mohair

Bij Leselles werkt Liesbet met de lichte stof mohair. Hierdoor kan je de truien doorheen het hele jaar dragen. Tijdens de winter bieden de truien warmte. In de zomer voelt de stof licht aan. De stof zorgt daarnaast voor de diepte van de kleuren.

Naomi Vanden Abeele

naomi.vanden.abeele@focus-wtv.be

Naomi Vanden Abeele