Julie doorbreekt barbecue-stereotypen
Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.
Koken op buitenvuren wordt steeds populairder en gevarieerder. Julie Minne schreef met ‘Fire Dining’ een boek vol receptinspiratie. Daarmee wil ze stereotypen doorbreken, zowel op als naast het vuur!
‘Fire Dining’ is een knipoog naar ‘fine dining’. Ik wil dat mensen aanvoelen dat ze veel meer dan een worstje of een brochette op een barbecue kunnen leggen", aldus Julie. "Ik leg daar bijvoorbeeld oesters op, gegrilde pastinaak, knolselderspiesjes, enz….
Julie kreeg de passie voor koken met de paplepel ingegeven. Samen met haar echtgenoot, die tuinaannemer is, runt ze Buitenhuis, een totaalconcept voor outdoor living. In haar boek komen de interesse voor koken en het buitenleven dus perfect samen.
Tijdens de voorstelling van haar boek schakelde Julie Gunther Kindt van BarbeGu in voor het grillen, bakken en braden, maar gewoonlijk staat ze heel graag zelf aan het vuur. “Kookboeken voor de barbecue zijn meestal gemaakt door mannen. Ik wil laten zien dat ook vrouwen dat perfect kunnen.”
Alle gerechten in Fire Dining zijn gemaakt om te sharen. Van heerlijk fingerfood, originele side dishes en hoofdgerechten met schaal- en schelpdieren, vis, vlees en gevogelte tot zoete afsluiters.
Het boek van Julie is uitgegeven bij Lannoo.