Tendens

Deco­ra­tie op Mai­son & Objet

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Met ruim 2500 standhouders biedt de designbeurs Maison & Objet in Parijs een overvloed aan inspiratie om je interieur aan te pakken. Ook van West-Vlaamse bedrijven zoals J-Line, Clarysse en helen b. 

Op Maison & Objet zie je trends die binnenkort in de winkels liggen. Kleurrijk interieurontwerp wint aan populariteit. Veel bedrijven brengen nieuwe collecties uit met felle kleuren, zoals J-Line. Met een vleugje Indonesië en kleuren uit India introduceert het bedrijf boho designs. Naast felle kleuren verwelkomt J-line de zomer met zandtinten.

Gerecycleerd textiel

Op de markt zien we steeds meer gerecyclede producten. Bedrijven zijn tegenwoordig milieubewuster. Een van hen is Clarysse. Het bekende textielmerk introduceert hun beddengoed met een compleet nieuwe stof gemaakt van 90 procent tencel en 10 procent zijde. De stof is niet alleen licht en luchtdoorlatend, maar ook milieuvriendelijk. Zo heb je het perfecte lichte en duurzame beddengoed.

De Luna handdoeken van Clarysse zijn eveneens volledig gerecycleerd op basis van katoen en petflessen.

Tijdloze tassen

Naast grote spelers zijn er ook kleinere ontwerpers die hun eigen ding doen. Zo heb je bijvoorbeeld Helen B. met haar tijdloze en vrolijke tassen. Met creatieve tekeningen maakt Helen verschillende producten zoals tassen, glazen, keukentextiel, papierwaren en nog veel meer. Haar inspiratie haalt ze uit herinneringen, het dagelijks leven en de mensen om haar heen. "Ik vind dat het leven pittig genoeg kan zijn, vooral in de huidige tijd. Daarom probeer ik met onze collectie een vrolijke touch te brengen."

Bovendien maakt Helen haar bekers op duurzame wijze. Ze werkt met keramische transfers om de tekeningen op porselein aan te brengen. De tekeningen worden eerst op een geglazuurde porseleinen mok gezet. Helen brandt de kopjes vervolgens in keramiekovens op 800 graden. Hierdoor wordt het glazuur weer vloeibaar waarin de tekening bakt. De kopjes zijn dus vaatbestendig en duurzaam.

Ilse Van der Vennet