Brussels luxehotel opent opnieuw de deuren
Brussel is een nieuw vijfsterrenhotel rijker. Het Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels opende gisteren de deuren. Er slapen kost een flinke duit, maar ook als niet-hotelgast ben je er welkom. Er is een conceptstore, meerdere restaurants en vanaf februari kan je terecht in Under The Stairs, een barconcept bedacht door Hannah Van Ongevalle.
Het Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels aan de Koningstraat is de opvolger van Hôtel Astoria dat in 2007 de deuren sloot. Nadat een eerste overname zonder resultaat eindigde, kwam het gebouw in 2016 in handen van Corinthia Hotels. Deze internationale groep van luxehotels, opgericht in Malta in 1962, maakte werk van een grondige renovatie. Dit gebeurde in samenspraak met Daarbij werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de oorspronkelijke grandeur van het gebouw.
Hôtel Astoria werd gebouwd in 1909 in opdracht van Leopold II naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling een jaar later. Het hotel was het decor van tal van exclusieve events. Het gastenboek bevatte iconische namen zoals Andy Warhol, Winston Churchill en Salvador Dalí. Ook nu zullen er ongetwijfeld beroemdheden logeren. Overnachten in Corinthia Grand Hotel Astoria is niet goedkoop. De prijzen starten vanaf 700 euro per nacht. Voor suites gaat het richting de 20.000 euro.
Maar gelukkig zijn er ook andere manieren om een kijkje te nemen in het prachtige gebouw. Zo kan je er ook naar Coutume, een conceptstore die Belgisch vakmanschap en creativiteit in de schijnwerpers zet.
Een derde van de concept store is gewijd aan de bekende Belgische bloemist Daniel Ost. Naast inspirerende interieurstukken en bloemencreaties biedt deze ruimte een grote tafel voor workshops en bouquetdesign. Daarnaast verzorgt Daniel Ost de florale signatuur van het hotel, inclusief de feestelijke decoratie met deze maand een vijf meter hoge kerstboom.
Bezoekers ontdekken in de concept store een zorgvuldig samengestelde selectie van partners, waaronder het modehuis Maison La Collection en juwelenontwerpster Joke Quick. Ook Les Tables de Joséphine maakt indruk met een wisselende collectie vintage tafeldecoratie en servies. Speciaal voor het hotel creëerde Laura de Coninck een exclusieve geur, verpakt als geurkaars.
Voor de culinaire verfijning wist het hotel twee sterrenchefs te strikken: Zo biedt sterrenchef Christophe Hardiquest een sublieme Belgische culinaire ervaring bij Le Petit bon bon, terwijl tweesterrenchef David Martin je verwelkomt voor een exclusief diner in Palais Royal.
Vanaf 16 december opent de Corinthia Spa by Sisley de deuren, een oase van rust en luxe.
In februari verwelkomt de innovatieve bar Under The Stairs je voor een unieke cocktailervaring. Het concept werd bedacht door de Knokse mixoloog Hannah Van Ongevalle.