Sport

Zul­te Ware­gem trap­pelt ter plaat­se na gelijk­spel tegen Deinze

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zulte Waregem heeft zaterdag de punten gedeeld op bezoek bij Deinze. Het werd 1-1 na goals van Jelle Vossen en Laurent Lemoine. In de tussenstand blijft Zulte Waregem vijfde. Het is wel nog even afwachten wat de resultaten zijn van o.a. Lommel Patro om te weten of de kloof met plaats twee of vier punten blijft.

Zulte Waregem legde gisteren misschien wel zijn laatste kaart op tafel om toch nog rechtstreeks te kunnen promoveren. Even verder stroomafwaarts langs de Leie, in de derby tegen Deinze. De Oost-Vlaamse buren tellen drie punten meer. Een zege zou Essevee terug in de running brengen. Gelijkspelen is stand still, verliezen is uit den boze. Gano en Rommens waren geblesseerd maar Jelle Vossen stond terug aan de aftrap na zijn hersenschudding.

Zulte Waregem begon met de meeste dreiging aan de match. Een ingestudeerde vrije trap van Vormer bereikte Gavriel die vanuit een scherpe hoek over duwde. Kehrer probeerde het even later van ver voor Deinze maar De Wolf ging goed plat.

Essevee dan weer: Traoré veroverde de bal en ging zelf zijn kans. Het leer ging maar een metertje naast de kooi van Nacho. Net na het kwartier bracht Gavriel het leer voor doel. Vossen kon inkoppen maar Nacho ging goed plat.

In minuut 39 scoorde Essevee de 0-1, na een snelle tegenaanval trapte Vossen een rebound voorbij Nacho. Nog voor de rust drongen de bezoekers aan. Vormer haalde uit van net buiten de zestien. Nacho redde. Traoré werd even later diep gestuurd. Ablo kapte zich vrij en trapte richting de verste hoek. Nacho redde weer knap. Net voor de rust bracht Essevee nog een knappe aanval. Vormer bereikte Ndour in de zestien maar die knalde net naast.

Net na de rust sloeg Deinze toe. Op een hoekschop kopte Lemoine de gelijkmaker binnen. Zulte Waregem kon de bakens niet meer verzetten. Vossen trapte nog van dichtbij in het zijnet, Traoré probeerde het zelf eens maar trapte op Nacho en die hield ook nog een streep van Gavriel uit zijn doel.

Essevee blijft dus ter plaatse trappelen, en met maar drie wedstrijden meer te spelen is dat eigenlijk geen goede zaak. Het ziet er dus hard naar uit dat Zulte Waregem de kruisduels zal moeten spelen om zo - hopelijk - nog een barrageduel tegen een ploeg uit 1A te bereiken.

Bart Coopman
Wout Bernaert