Sport

Zul­te Ware­gem blijft op kop na winst tegen Patro Eisden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zulte Waregem blijft samen met Beerschot op kop van de Challenger Pro League, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. Gisteren won Essevee met 0-3 van promovendus Patro Eisden Maasmechelen. Een makkelijke zege was het niet.

Zulte Waregem begint de wedstrijd op een valse noot na handspel van Timothy Derijck. Maar de ouwe rot heeft geluk, want Elisah Sam knalt de penalty op de lat. Essevee komt met de schrik weg, en zelfs nog een tweede keer als Dansoko in de rug van Decostere wegloopt, maar de bal voorlangs plaatst.

De tweede helft begint met een goede kans voor Dansoko, maar die blijft naast mikken. Zulte Waregem gaat op zoek naar een tweede doelpunt. Traore ontsnapt, maar kan niet scoren, tot grote frustratie van de vrijstaande Ghano.

Net over het uur mag Ruud Vormer een corner nemen, die komt tot bij Rommens, Belin redt maar is kansloos tegen de rebound van Robbe Decostere, 0-2. Decostere is overal, even later voorkomt hij de aansluitingstreffer van Dansoko. Het wordt uiteindelijk nog 0-3, aangeboden door Bagan aan Ruud Vormer. "We hebben heel wat kansen gecreëerd, dus op offensief vlak zot het wel goed. Defensief hebben we wel wat problemen gehad", zegt trainer Vincent Euvrard.

Jeroen Sap