Sport

Yves Van­der­haeg­he is terug thuis, hij kijkt uit naar een nieu­we club

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Yves Vanderhaeghe is weer thuis na z’n ontslag als trainer in Saoedi-Arabië. Dat ontslag kwam eerder onverwacht, want hij was er nog maar een paar maanden aan de slag en de resultaten vielen best wel mee. 

In de competitie stond Al-Faisaly vijfde en de ploeg had zich als tweedeklasser geplaatst voor de kwartfinales van de beker, daarin komen ze uit tegen de ploeg van Karim Benzema. Yves Vanderhaeghe: "De reden was, om het met de woorden van de voorzitter te zeggen: ‘I feel so sorry, sorry, sorry', maar hij zei zelf dat het zijn beslissing niet was."

Een echte uitleg voor z’n ontslag krijgt Vanderhaeghe niet. De communicatie verliep hoe dan ook stroef. En rijk is hij er naar eigen zeggen niet van  geworden, Vanderhaeghe heeft zelfs nog twee maanden loon te goed. Trainer zijn in Saoedi-Arabië, dat is toch nog altijd een avontuur, zo blijkt. "Als je ’s morgens moet trainen, dan heb je wel een paar zombies voor je staan. Ze zeggen ‘we don’t sleep’, en ze zijn inderdaad nachtuilen. Ze leven niet tijdens de dag, ook wel door de temperaturen tijdens de zomer. Meestal komen ze ’s nachts buiten en gaan ze in parken gaan zitten waar ze thee drinken. En dan zijn ze natuurlijk ’s morgens niet wakker."

"Als je ’s morgens moet trainen, dan heb je wel een paar zombies voor je staan."

Yves Vanderhaeghe

Toch blikt Vanderhaeghe met een positief gevoel terug op z’n eerste buitenlandse opdracht als trainer. Nieuwe aanbiedingen heeft hij nog niet binnen, maar hij hoopt om snel weer aan de slag te kunnen. In eigen land, of daarbuiten. "Het komt erop neer om een goeie ploeg te vinden, met vertrouwen en ambitie, waar je eens iets kan neerzetten. Dus dat je niet alleen moet zorgen voor de redding, en het jaar erop toch de tol moet betalen."

De redactie