Sport

Yves Lam­pa­ert wint op strand van Zeebrugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Yves Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft de beachrace in Zeebrugge gewonnen. Hij haalde het na een knape solo voor collega-wegrenners Bert Van Lerberghe en Sep Vanmarcke.

Na een chaotische start schoten vroeg in de wedstrijd de verwachte namen naar voren in Zeebrugge. Lampaert, de eerste geletruidrager van de recentste Ronde van Frankrijk, maakte veel indruk, en herleidde de kopgroep tot vier renners: hijzelf, ploegmaats Bert Van Lerberghe en Tim Declercq, en Sep Vanmarcke (Israel - Premier Tech).

Na een valpartij begon Lampaert met achterstand aan de laatste van vijf ronden, maar dat zette hij toch nog recht: de West-Vlaming haalde het solo voor Van Lerberghe, Vanmarcke en Declercq. Jordi Warlop eindigde op de vijfde plaats.

De korte afstand bij de mannen was spek naar de bek van Gianni Vanhooren. Hij wint met een gemiddelde snelheid van net geen 38 kilometer per uur.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Grace Verbeke, oud-winnares van de Ronde van Vlaanderen.

Op donderdag 29 december wordt het Belgisch kampioenschap beachrace afgewerkt in Bredene, een wedstrijd die live op tv wordt gebracht door VTM. Ook op dat BK komt Lampaert aan de start.

2022-12-24 00:00:00 - Yves Lampaert wint op strand van Zeebrugge - giann.jpg
2022-12-24 00:00:00 - Yves Lampaert wint op strand van Zeebrugge - grace_1.jpg
Thomas Van Poucke