Xavier Malis­se treedt aan in Brussel

Xavier Malisse, Henri Leconte en Thomas Enqvist zullen hun opwachting maken op de BNP Paribas Fortis Champions, een officieel ATP Champions Tour event tussen voormalige toptennissers in Brussel.

Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. Eerder bevestigde de 59-jarige tennislegende John McEnroe al zijn komst. De 37-jarige Malisse zette in 2013 na zestien jaar een punt achter een erg succesvolle profcarrière met als hoogtepunt de halve finales op Wimbledon in 2002 en de dubbeltitel op Roland Garros in 2004 aan de zijde van Olivier Rochus. Hij won drie ATP-enkeltitels, bereikte de negentiende plaats op de wereldranglijst en was jarenlang een vaste waarde in het Belgische Davis Cup-team.

Op het toernooi, dat plaatsvindt van 24 tot 26 mei, nemen verschillende grote namen uit de tennisgeschiedenis het tegen elkaar op. Ook onder meer Kim Clijsters, Domin

inique Monami en Sabine Appelmans tekenen present. Enkel oud-spelers die nummer 1 van de wereld geweest zijn, grandslamfinales bereikt hebben of de Davis Cup gewonnen hebben, mogen deelnemen. Daarnaast mag Brussel als gaststad ook nog twee wildcards uitdelen.

Belga