Sport

Wiel­ren­ner Julien Ver­mo­te noemt con­tract bij Vis­ma-Lea­se a Bike een godsgeschenk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Half december kreeg wielrenner Julien Vermote een telefoontje van Visma-Lease a Bike. Er lag een contract klaar. Een godsgeschenk noemt hij het zelf. Vandaag is hij op die manier weer fulltime prof in de beste ploeg ter wereld.

“Fietsen betekent heel veel voor mij”, zegt Vermote. “Het is hetgeen wat ik het liefste doe. Ik heb dat vooral beseft vorig jaar, toen ik zonder ploeg zat. Constant wedstrijden, het was een gewoonte. Maar als je dan plots uit bent besef je pas hoe graag je iets doet. Op dat gebied was die periode wel leerrijk.”

"Pas toen er zekerheid was, durfde ik het te vertellen.”

Julien Vermote, wielrenner

Vermote had niet verwacht een contract aangeboden te krijgen van Visma. Hij noemt het telefoontje dan ook een godsgeschenk. “Ik heb het niet meteen verteld. Ik had al verschillende contacten gehad en dat draaide telkens op niets uit. Pas toen er zekerheid was, durfde ik het te vertellen.”

Hij hoopt nu een vaste waarde te worden in de ploeg en zo stappen vooruit te zetten. “Ik zal in dienst rijden, op kop rijden. Ik weet dat ik dat kan. Ik zou graag nog een paar jaar koersen, want ik voel me nog goed."

Sander Van Nieuwenhuyse
Laurens De Jaegher