Sport
 | update 

Wie­ler­klas­sie­ker E3 Saxo Clas­sic van­af 2025 te vol­gen bij VTM en HLN

E3saxoclassic

De E3 Saxo Classic is vanaf volgend seizoen te volgen bij VTM en op HLN. De wedstrijd is al zeker tot en met de editie van 2027 live te zien op de commerciële zender. Dat meldt de persdienst van DPG Media, de moederholding van VTM en HLN, dinsdag. 

Michiel Ameloot, hoofdredacteur van het Sporthuis van News City, benadrukt dat de E3 Saxo Classic een van de weinige onafhankelijke World Tour-wielerklassiekers op de kalender is. "Met deze overeenkomst zetten we VTM meer dan ooit op de kaart als de zender van grote sportevenementen, ook in het wielrennen", zegt Ameloot.

In het voorjaar zendt VTM vanaf 2025 met Milaan-San Remo en de E3 Saxo Classic twee klassiekers uit. "De eerste is het monument waarmee het internationale wielerjaar begint en daar komt nu een van de aantrekkelijkste topkoersen op Vlaamse bodem bij. Onze wieleranalisten Michel Wuyts en Jan Bakelants zorgen voor commentaar en expertise bij de wedstrijd", aldus Ameloot.

Meerwaarde

Volgens de organisatie van de wielerwedstrijd biedt de samenwerking met DPG Media ook digitaal een meerwaarde. "Voor ons blijft de klassieke manier om mensen te bereiken - een rechtstreekse tv-uitzending - heel belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat VTM dat op een kwaliteitsvolle manier kan doen. Maar als dynamische organisatie proberen wij ook voortdurend om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Daar zien we grote mogelijkheden via HLN. Als we met dat nieuwe publiek ons bereik als evenement vergroten en verbreden, staan we alleen maar sterker."

Belga
Celien Tanghe