Sport

West­hoek en Wet­te­ren ver­de­len de punten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Deze middag stond in tweede nationale een degradatiewedstrijd op het programma. KVK Westhoek nam het op tegen Wetteren, dat een plaats hoger staat. Bij winst kon Westhoek over Wetteren springen, maar de match eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Beide ploegen beginnen gretig aan de wedstrijd.. Na tien minuten zorgt Westhoek met Dewilde voor een knappe actie richting doelman Steelant en niet veel later is hij daar opnieuw, maar een doelpunt blijft uit.

Iets voor het half uur weet Wetteren toch te scoren. Vandekerckhove krijgt de bal voorbij de Westhoekse doelman. Tegen de gang van het spel in staat het 0-1 voor Wetteren. Het balbezit is tot aan de rust voor Westhoek, dat met momenten goed voetbal op de mat legt. Zowel Gantois als Jodts creëren kansen, zonder succes.

Frustraties voor beide ploegen

Na rust is het opnieuw de thuisploeg die het initiatief neemt, maar scoren lukt vooralsnog niet. In een matige tweede helft geeft de Wetterse verdediger Cremers een penalty weg. Valentin Mahieu zet de strafschop om en zet de bordjes gelijk. Zo moeten beide ploegen met 1 punt tevreden zijn. Vooral Wetteren blijft met frustraties achter.

Emile Beeckman
Thibaut Desmarets